Hos glasformgivare Gunnel Sahlin

Gunnel bor i en gammal skola i Sörmland där hon kan ta ut svängarna med att inreda med sina glaspjäser både inne och ute.

På gårdsplanen till den från början en skola och numera bor Gunnel Sahlin som är en av våra stora glasdesigner och formgivare i Sverige. Köksingångens med rådhusvin klättrande på huset. MG från -68.

Ingång med piprankan växande över entrédörren.

Här kommer man in i vardagsrummet och man ser Gunnels öga för detaljer. Två av hennes egna vaser syns på bänken. Matta Kasthall. Soffa, med sammetstyg, Great Ash, från Eilersen. Fåtölj, antikock omklädd av Gunnel. Pallen, mexikansk.

Närbild av föregående bild.

Gunnels egna målning. Färg på vägg, mussla från Alcro.

Den egna vasen,”Philodendromn” och för att binda ihop cirklarna en teckning av vattenfärg ovanför den nyklädda fåtöljen i lysande blått. En samling av mattpiskare.

Fortsättningen av entrén.

En del av den tidigare gamla skolsalen som nu är Gunnels studio. På golvet ser och känner man hur många hundratals barn som gått på det. Målat i grå nyans.

Kök och en trappa upp till sovrum.

Matplatsen med långbänken bakom som är kvar sedan skoldagarna. Färgen i köket har Gunnel valt och blandat själv från den.

Miao! Katten Findus.

Sovrummet. Gunnel älskar loppisar och auktioner och har i många år samlat på det ena och det andra. Så mycket kan få plats i det stora huset. Tandläkarstol från Köpenhamn.

Det fantastiska badrummets som en del av det har en gång varit en korridor där barnen hände av sig sina kläder och för att äta medhavda smörgåsar. Bäckarna, hylla med träknoppar oooh skåpet kvar sedan tidigare.

Detalj från badrummet.

Den vackra trädgården som Gunnel har lagt stor möda och tid med. Här finns bl.a. Ett stort Åkerö äppelträd, lavendel, Krans Veronica, Buxbom, Getrams, Liljor, Oregano, citrontimjan, lammöron och Nejlikor. En glasdetalj av Gunnels egen design. Växthuset byggdes för 8 år sedan. Parasollet, kinesiskt.

Gunnel och katten Findus på trappen utanför matrummet. Trappan och dörren är tillverkade av Gunnel för ca 10 år sedan för att få direktkontakt och öppna ut mot trädgården.

Det här reportaget syns nu ute i Lantliv, sommarnr. 2020


Foto Johan Sellén stylist Gill Renlund

Du kanske tycker om det här också...